Mindfulness, de stem van je hart

Driedelige reeks: mindfulness, de stem van je hart

Inhoud

Onze gedachten staan nooit stil. In ons hoofd maken we plannen, piekeren we, analyseren we, zijn we opgenomen in herinneringen, zijn we bezig met ideeën,… én praten we ook op een bepaalde manier tegen onszelf. We moedigen onszelf aan, peppen onszelf op, maar vaak halen we onszelf ook naar beneden, zijn we te streng voor onszelf, oordelen we hard.

Als je vaak op een strenge, harde manier tegen jezelf praat (en dus een sterk aanwezige innerlijke criticus hebt), dan is deze reeks iets voor jou!

In deze reeks leren we luisteren naar onze hartstem terwijl we in de dagelijkse drukte vaak voortgestuwd worden door de hardere stem in onszelf die zegt dat het nog niet goed genoeg is, dat het méér kan, beter kan, dat we dit of dat beter niet hadden gezegd of gedaan,…

De hartstem kan je horen wanneer je het stil maakt in jezelf. Je kan ze horen wanneer je alle delen van jezelf, inclusief die delen die je liever ver weg wil stoppen, omarmt.

De hartstem laat zich horen als je dankbaar bent om wat je hebt en je je niet blindstaart op wat je allemaal niet hebt.

De stem van je hart ontluikt als je liefdevolle vriendelijkheid beoefent. De hartstem weerklinkt als we ruimte maken voor onze emoties zonder er volledig in meegesleept te worden of zonder ze helemaal weg te duwen.

Kostprijs

Indien je tot de doelgroep van de nieuwe conventie voor psychologen behoort, bedraagt jouw eigen aandeel per sessie 11 euro. Je hebt recht op 8 sessies aan dit tarief. Indien je verhoogde tegemoetkoming hebt, betaal je 4 euro per sessie.

Indien je niet tot de doelgroep van de nieuwe conventie voor psychologen behoort en/of geen ziekteverzekering hebt, betaal je 70 euro per sessie. In het eerste geval kan je aan jouw ziekenfonds een terugbetalingsformulier voor psychologische zorg vragen. Gelieve dit formulier dan mee te brengen naar de laatste sessie.

Voor wie?

Voor al wie even op de pauzeknop van het denken wil drukken om via het voelen zijn/haar hart te horen spreken.

Hoe via mindfulness contact maken met de stem van je hart?

In deze driedelige reeks komen een aantal basisoefeningen uit de mindfulness-traditie aanbod, met bijzondere aandacht voor het beoefenen van liefdevolle vriendelijkheid en dankbaarheid.

We leren onze emoties en patronen beter kennen en leren om onze gewoontes van vechten tegen emoties of verdrinken in emoties te doorbreken.

We leren onszelf te aanvaarden, met onze mooie en minder mooie kanten.

Er is geen voorkennis vereist.

Na de training zijn opvolgconsultaties mogelijk.

Praktisch

INDIVIDUELE TRAINING (3 sessies)

  • duur sessie: 1 uur
  • Inbegrepen: syllabus waarin je alles wat aan bod kwam tijdens de sessie nog eens kan nalezen. Bij elke sessie horen oefensuggesties. Zo kan je thuis verder aan de slag gaan met de verworven vaardigheden. In de syllabus staat ook een link naar gratis audiobestanden met meditaties.
  • Wanneer? Individuele sessies zijn enkel overdag mogelijk in de voormiddag (ma, woe, do) of in de vroege namiddag (ma, di). Gelieve uw voorkeur kenbaar te maken bij aanmelding.
  • Je kan inschrijven door een mailtje te sturen naar praktijkdeberg@hotmail.com. Gelieve bij inschrijving te vermelden op welk moment je graag komt. Samen bepalen we dan de data en plannen we de drie sessies in.

Belangrijk bericht (24-2-2024)

Er is momenteel een patiëntenstop. Helaas is het dus op dit moment niet mogelijk om je aan te melden voor deze reeks.