Over

Opleiding

In het middelbaar onderwijs studeerde ik Latijn-wiskunde.
In 2003 studeerde ik af als klinisch psycholoog aan de Universiteit van Gent
(erkenningsnummer bij de psychologencommissie: 792107507).
In de periode 2010-2011 volgde ik de opleiding ‘psychodrama’ aan het Centrum voor
psychodrama en psychotherapie in Pittem.
Daarnaast ben ik ook gecertificeerd mindfulnesstrainer (opgeleid door het Instituut voor aandacht en mindfulness in Heusden; erkend door de CM). Ik volgde ook de compassietraining, de opleiding tot kindertrainer mindfulness, tal van meditatiedagen en workshops.

Ervaring
Ik werkte als coördinator in de buitenschoolse opvang en daarna als zorgcoördinator op verschillende scholen. Hier deed ik ervaring op in het coachen van mensen.
Tevens deed ik vrijwilligerswerk bij Tele-Onthaal en bij de Vlaamse vereniging voor hooggevoelige personen. Hier deed ik ervaring op in het individueel begeleiden van en het empathisch luisteren naar mensen.
In 2004 ging ik voor de eerste keer op retraite. Tien dagen bracht ik door in absolute stilte zonder enige vorm van afleiding (geen televisie, geen internet, geen gsm, geen leesvoer).
De dagen werden gevuld met het beoefenen van vipassanameditatie. Dagelijks mediteren werd sindsdien een gewoonte die zorgde (en nog steeds zorgt) voor meer rust in mijn hoofd, minder gepieker, het aanvaarden van zowel mijn positieve als negatieve emoties en het herontdekken van mijn talenten.
Na nog eens twee retraites van tien dagen volgde ik ook een acht-weken durende
mindfulnesstraining waarin, naast meditatie-oefeningen, ook de toepassing ervan in het dagelijkse leven aan bod kwam.
Na een opleiding tot mindfulnesstrainer begeleidde ik d.m.v. training verschillende mensen naar een meer mindfulle manier van in het leven staan.
Omdat ik het belangrijk vind dat kinderen al vroeg leren dat hun emoties er mogen zijn, dat ze ok zijn zoals ze zijn, dat het mogelijk is om heilzame gedrags- en gewoontepatronen te ontwikkelen, dat rustmomenten belangrijk zijn, dat denken en voelen hand in hand gaan, dat ze hun creatief denken kunnen stimuleren,… volgde ik ook de opleiding tot kindertrainer mindfulness.
Voor mij gaan meditatie, creativiteit, zelfontplooiing, zelfaanvaarding en reflectie hand in hand.

Missie
Sinds 2014 breng ik in mijn praktijk anderen in contact met de heilzame ervaring van mindfulness en heb hierbij ook aandacht voor de mogelijke obstakels die kunnen opduiken.
Op die manier begeleid ik mensen in hun innerlijke tocht naar meer zelfwaardering en zelfinzicht.
Ik reik mensen, die net als ik oog in oog staan met de uitdaging van chronische pijn, manieren aan om met hun ziekte om te gaan en ondersteun hen in hun rouwproces (meer over dit rouwproces kan je lezen op mijn blog: klik hier).

Voor mensen die houden van verhalen, en in het bijzonder voor mensen met een verhoogde kwetsbaarheid (hooggevoeligen, chronische pijnpatiënten, mensen met burn-out,…) bied ik de reeks “Verhalen als medicijn” aan. Verhalen met een boodschap waaruit mensen kracht kunnen putten, vormen de voedingsbodem voor deze reeks.

Kinderen van 9 tot 12 kunnen bij mij in kleine groep een vierdelige reeks “mindfulness voor kinderen” volgen.