Mindfulness, de stem van je hart (3 sessies)

Inhoud

Onze gedachten staan nooit stil. In ons hoofd maken we plannen, piekeren we, analyseren we, zijn we opgenomen in herinneringen, zijn we bezig met ideeën,… én praten we ook op een bepaalde manier tegen onszelf. We moedigen onszelf aan, peppen onszelf op, maar vaak halen we onszelf ook naar beneden, zijn we te streng voor onszelf, oordelen we hard.

Als je vaak op een strenge, harde manier tegen jezelf praat, dan is deze reeks iets voor jou!

In deze reeks leren we luisteren naar onze hartstem terwijl we in de dagelijkse drukte vaak voortgestuwd worden door de hardere stem in onszelf die zegt dat het nog niet goed genoeg is, dat het méér kan, beter kan, dat we dit of dat beter niet hadden gezegd of gedaan,…

De hartstem kan je horen wanneer je het stil maakt in jezelf. Je kan ze horen wanneer je alle delen van jezelf, inclusief die delen die je liever ver weg wil stoppen, omarmt.

De hartstem laat zich horen als je dankbaar bent om wat je hebt en je je niet blindstaart op wat je allemaal niet hebt.

De stem van je hart ontluikt als je liefdevolle vriendelijkheid beoefent. De hartstem weerklinkt als we ruimte maken voor onze emoties zonder er volledig in meegesleept te worden of zonder ze helemaal weg te duwen.

Voor wie?

Voor al wie even op de pauzeknop van het denken wil drukken om via het voelen zijn/haarhart te horen spreken.

Hoe?

In deze driedelige reeks komen een aantal basisoefeningen uit de mindfulness-traditie aanbod, met bijzondere aandacht voor het beoefenen van liefdevolle vriendelijkheid en dankbaarheid.

We leren onze emoties en patronen beter kennen en leren om onze gewoontes van vechten tegen emoties of verdrinken in emoties te doorbreken.

We leren onszelf te aanvaarden, met onze mooie en minder mooie kanten.

Er is geen voorkennis vereist.

Na de groepstraining of individuele training zijn opvolgconsultaties mogelijk.

Praktisch (individueel of in groep):

Voorlopig, omwille van Corona, kan deze reeks enkel individueel gevolgd worden. Je kan deze reeks hier in de praktijk volgen (mét mondmasker) of via videogesprek.

INDIVIDUELE TRAINING (3 sessies)

Je kan deze training ook individueel volgen.

kostprijs: Je betaalt 60 euro per sessie van 1,5u. Je kan per les betalen en de frequentie zelf bepalen (wekelijks, tweewekelijks, driewekelijks). Heel wat mutualiteiten (Partena, Bond Moyson, OZ,…) geven een tegemoetkoming voor begeleiding door een erkend klinisch psycholoog. Informeer bij jouw ziekenfonds en breng het juiste formulier mee om een deel van het bedrag voor jouw sessies terugbetaald te krijgen.

Inbegrepen: syllabus met aanwijzingen en stappenplannen om thuis verder te oefenen. Optioneel kunnen audiodownloads met meditaties aangekocht worden.

Wanneer? Individuele sessies zijn mogelijk op maandagnamiddag, dinsdagvoormiddag en donderdagvoormiddag

– Je kan inschrijven door een mailtje te sturen naar praktijkdeberg@hotmail.com. Gelieve bij inschrijving te vermelden op welk moment je graag komt. Ook graag vermelden of je de downloads met meditaties wil bestellen. Samen bepalen we dan de data en plannen we de drie sessie in. Je ontvangt ook nog een mailtje met praktische info.