Individueel of in groep

  • Wanneer volg je beter een individueel traject of wacht je beter met het volgen van een training?
  • Je kan voor een individueel traject kiezen omwille van praktische redenen. Bij een individueel traject kies je zelf de data, het uur en de frequentie van de sessies. Er is ook meer ruimte voor jouw persoonlijk verhaal.
  • In bepaalde gevallen is het sowieso aan te raden om een individueel traject te volgen. Indien er sprake is van psychose, schizofrenie, een verlavingsproblematiek, een persoonlijkheidsstoornis, zware depressie of burn-out, trauma,… kan een individuele training of therapie soms meer aangewezen zijn dan een groepstraining. Vóór aanvang van de training krijg je een uitgebreide vragenlijst. Gelieve deze zo eerlijk mogelijk in te vullen zodat ik samen met jou kan bekijken wat voor jou het meest aangewezen is. Indien nodig kan ik voor jou een aangepast programma uitwerken waarbij gestart wordt met oefeningen van een lage intensiteit om dan geleidelijk verder op te bouwen, volgens jouw mogelijkheden.
  • Zit je op dit moment in een heel heftige, turbulente periode met hevige emoties (bijvoorbeeld een intens rouwproces met veel praktische zorgen), dan is het aangeraden om te wachten met een training en pas met een training te starten als de storm wat is gaan liggen. Psychiater en mindfulnesstrainer Edel Maex verwoordt het als volgt: “Als je ligt te spartelen in het water om boven water te blijven, dan is het niet het moment om een nieuwe zwemslag te leren.” Je kan dan eventueel wel langskomen voor een gewone consultatie waarbij ik een luisterend oor bied zonder te oordelen.